Wednesday, March 9, 2011

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ -Συνδυασμός θεραπειών



Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλές μη επεμβατικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, μπορεί να συνδυάζει ενέσιμα εμφυτεύματα, όπως υαλουρονικό οξύ, λίπος, κολλαγόνο ώστε να «σβήσουν» οι ρυτίδες στο μέτωπο, στο μεσόφρυο, στις ρινοπαρειακές, κλπ. και να προστεθεί όγκος στις περιοχές που έχουν ανάγκη. Το botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των ρυτίδων που προκαλούνται από την σύσπαση των μυών στο μέτωπο και στο πόδι της χήνας.
Ορισμένες μη επεμβατικές θεραπείες όπως η δερμοαπόξεση, τα χημικά πίλινγκ και το λέιζερ μπορούν να γίνονται παράλληλα με τις ενέσιμες θεραπείες για να δώσουν βέλτιστα αποτελέσματα. Για παράδειγμα,  το πίλινγκ και το λέιζερ βελτιώνουν τις κάθετες γραμμές πάνω από τα χείλη, ενώ το υαλουρονικό οξύ προσθέτει όγκο στα λεπτά χείλη.
Ωστόσο δεν πρέπει να συνδυάζονται θεραπείες που χρησιμοποιούν συσκευές θερμότητας, όπως π.χ. το λέιζερ, με θεραπείες που περιλαμβάνουν ενέσιμα εμφυτεύματα.
Κατασκευαστές και γιατροί μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με την εφαρμογή διαφορετικών θεραπειών στην ίδια περιοχή ή την ίδια χρονική στιγμή. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μόνον ένας τύπος εμφυτεύματος θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, γιατί σε περίπτωση που προκληθεί κάποια παρενέργεια, η πιθανότητα ορθής διάγνωσης είναι μεγαλύτερη. Για κάποιους άλλους η ταυτόχρονη εφαρμογή θεραπειών είναι αποδεκτή, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε ενέσιμο υλικό εφαρμόζεται σε διαφορετικό το στρώμα του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα μας κατατοπίσει και θα μας βοηθήσει στη σωστή επιλογή.  

No comments:

Post a Comment